محل تبلیغات شما

بسمالله الرحمن الرحیم

السلامعلیك یاصاحب عج

مرداددوشنبهساعت 23الی2420

نتیجهگیری جامع جلسه دهم گروه فاطمی نورالهدی درباره راه های بدست اوردن و تقویت ایمان کهبه شرح ذیل میباشد:

 

ایمان:

جایگیر شدن اعتقاد در قلب، و این کلمهاز ماده (ء م ن) اشتقاق یافته، شخص با ایمان  بکسی که بدرستی و راستی و پاکی وی اعتقاد پیداکرده، امنیت می دهد، یعنی آنچنان دل گرمی و اطمینان می دهد که هرگز در اعتقاد خودشدچار شک و تردید نمی شود، چون آفت اعتقاد و ضد آن شک و تردید است.

 

بطور کلی برای تقویت ایماننیاز به جامع خوبی ها و نیکی هاست که در اینجا به مهمترین آنها می پردازیم:

 

1.اخلاص در انجام اعمال.

2.اتصال به قرآن و تدبیرو تامل در آیات الهی.

ذکر و یاد خدا به صورت مداروم و مکرر..3

زیادت در انجام اعمال صالح..4

5.به خاطر آوردن سختی های جهنم و خوبی های بهشت.

6.یادآوری سکرات و سختی های مرگ و عذاب قبر.

. 7.توجه به دلائل قدرت الهی مثل طوفان ،زله و آتشفشان

محاسبه اعمال توسط خود انسان و مقایسهآن با آنچه باید باشد.8

. انجام کامل واجبات و ترک تمامی محرمات دینی9

. سعی در انجام مستحبات و ترک مکروهات10

. تحقیق و بررسی مالهای حرام و حلام موجود درزندگی11

. 12.دوری کردن از شبهات

. تحقیق و پژوهش در سیره صالحین و نیک گامان13

برادری و دشمنی با دیگران در راه خدا وبرای خدا..14

. بذل و انفاق فراوان15

. افزودن بر علم و دانش و دوری از جهل و نادانی16

. دعوت دیگران به سوی خدا17

پرهیز ازگناه.

. 19پرهیز از طمع در امور دنیوی

یکی کردن عمل و گفتار و تلاش برای پرهیزکاریوتقوا.20

. شکر نعمت های خداوند و دوری اکید از کفران نعمت21

. خوش اخلاقی ، احسان و نیکوکاری22

. راست گویی و پرهیز از دروغ حتی مصلحتی23

. صبر و بردباری در مسائل و شدائد گوناگون24

دوری از تکبر ، حسادت ، بداخلاقی وعصبانیت.25

 

 

راهکارهاییبرای تقویت ایمان براساس احادیث14معصومین:

 

نکته:

رسول خدا در این باره فرموده اند :الْمُؤْمِنُ أَشَدُّ فِی دِینِهِ مِنَ الْجِبَالِ الرَّاسِیةِ وَ ذَلِکَ أَنَّالْجَبَلَ قَدْ ینْحَتُ مِنْهُ وَ الْمُؤْمِنُ لَا یقْدِرُ أَحَدٌ عَلَى أَنْ ینْحَتَمِنْ دِینِهِ شَیئاً وَ ذَلِکَ لِضَنِّهِ بِدِینِهِ وَ شُحِّهِ عَلَیهِ (بحارالأنوار ج‏64 ص 299 ) ؛ مؤمن در دینش از کوه‏هاى بلند هم سخت‏تر و پابرجاترمى‏باشد زیرا کوه‏ها را با کندن و تراشیدن مى‏توان در آن نقصان پدید آورد، ولى ازمؤمن نمى‏توان چیزى کاست، زیرا او نسبت به دینش بخل مى‏ورزد و به دیگران نمى‏دهد. لذااگر بخواهیم ما نیز به چنین مرتبه و جایگاهی از ایمان نائل گردیم ، باید راه هایرسیدن به این قله رفیع شناخته و در متن زندگی خود پیاده نمائیم.

 

تقویت ایمان با بالابردن علم و یقین:1

حضرت علی علیه السلام فرموده اند :قوّوا ایمانکم بالیقین فانّه افضل الدّین ؛ قوى محکم گردانید ایمان خود را بیقین پس بدرستى که آن افزونترین دین است، ومنظور از یقین» اعتقاد ثابت جازمى است که از روى دلیل و برهان باشد.

به این معنا که اعتقاداتى که انسان دردین باید داشته باشد همه بمرتبه یقین برسد و بتقلید و دلایلى که افاده یقین نکنداکتفا مکنید، زیرا که أفضل دینها آنست که از روى یقین باشد. (شرح آقا جمال الدینخوانسارى بر غرر الحکم، ج‏4، ص: 512).

 

: تلاوت قرآن2

خداوند متعال در این خصوص می فرماید :إنّما المؤمنون . إذا تلیت علیهم ءایته زادتهم إیمنا » (أنفال / 2) مؤمنان،تنها کسانى هستند که .هنگامى که آیات او بر آنها خوانده مى‏شود، ایمانشان فزونترمى‏گردد.

 

عمل به احکام و مواعظالهى، مایه افزایش ایمان:3

خداوند متعال در این خصوص می فرماید :اگر(همانند بعضى از امتهاى پیشین،) به آنان دستور مى‏دادیم: یکدیگر را به قتلبرسانید»، و یا: از وطن و خانه خود، بیرون روید»، تنها عده کمى از آنها عمل مى‏کردند! و اگر اندرزهایى را که به آنان داده مى‏شد انجام مى‏دادند، براى آنها بهتربود؛ و موجب تقویت ایمان آنها مى‏شد. (نساء /66 )

 

ترک بحث و جدل باعث تحکیمو تقویت ایمان است: 4

امام حسین( علیه السلام) هر که ترک کردمجادله را، پس به تحقیق که محکم کرده است ایمان خود را (مصباح الشریعه-ترجمه عبدالرزاق گیلانى ص 308)

امیر المؤمنین علیه السّلام به اصحابشفرمود:. خوشا بحال کسى که محبّت ما اهل بیت در قلب او رسوخ داشته باشد، ایمان درقلب چنین کسى ثابت‏تر از کوه احد در مکانش خواهد بود.

 

: پرهیزکاری مایه ثبات وپایدارى ایمان می گردد5

امیر المؤمنین على (ع) فرموده است،پارسایى و پرهیزکاری مایه ثبات و پایدارى ایمان است (روضة الواعظین-ترجمه مهدوىدامغانى ص 682 )

 

  6.محبت اهل بیت علیهمالسلام انسان را در دینداری همچون کوه احد ثابت قدم می کند:

امیر المؤمنین علیه السّلام به اصحابشفرمود:. خوشا بحال کسى که محبّت ما اهل بیت در قلب او رسوخ داشته باشد، ایمان درقلب چنین کسى ثابت‏تر از کوه احد در مکانش خواهد بود. (اسرار آل محمد علیهم السلامص 516 )

 

7.کتمان اسرار ورازدارى (ارشاد القلوب-ترجمه سلگى ج‏1 ص 362 )

 

عفو و چشم پوشى از عیبمردم (ارشاد القلوب-ترجمه سلگى ج‏1 362 )8

 

صبر در خوشی ها و ناخوشیها (ارشاد القلوب-ترجمه سلگى ج‏1 362 )9

 

: نهادینه نمودن صفات مومنیندر خود10

در این خصوص تنها به یک روایت از پیامبرگرامی اسلام اکتفا می نمائیم که فرمود: در مؤمن بیست خصلت باید باشد و هر که همهرا ندارد ایمانش کامل نباشد اى على اخلاق مؤمن اینها است.

- در صف نماز حاضرند- در پرداخت زکاه شتابانند- مستمندان را خوراکدهند- دست لطف بر سر یتیم کشند- ناخن خود را پاکیزه کنند- کمر خود را ببندند- اگرحدیث گویند دروغ نگویند- اگر وعده دهند، تخلف نکنند- اگر سپرده ستانند خیانتنورزند- اگر سخن گویند راست گویند- در شب خداپرستند- در روز مردان نبردند- روزهارا روزه‏اند- شبها را زنده دارند و عبادت کنند- همسایه را نیازارند- همسایه ازآنها آزار نکشد- آرام روى زمین راه روند- بسوى مساجد گام بردارند- و بخانه بیوهن بروند (برای کمک و مساعدت آنها ) - و بگورستانها سر بزنند، خدا ما و شما رااز پرهیزکاران سازد گنجینه معارف شیعه-ترجمه کنز الفوائد و التعجب ج‏1 ص 117 »

 

11.طلب یاری خواستن ازخداوند متعال جهت شعله ور ماندن ایمان در وجود انسان.

 

نکته:

امام صادق علیه السّلام فرمود: و هرگاه به برادر مومن خود تهمتى بزند ایمان از قلبش مى‏رود همان طور که نمک در میانآب ذوب مى‏شود.  ریشه کن نمودن عواملی که باعث از بینرفتن ایمان می شوند.

 


افسردگی چیست انواع علایم و رفع ان

چگونه میتوان از کالای ایرانی حمایت کرد

از نقد معصومین تا نقد معسعولین

ایمان ,های ,ص ,ترجمه ,تقویت ,انجام ,تقویت ایمان ,خود را ,در قلب ,القلوب ترجمه ,ایمان در ,ارشاد القلوب ترجمه ,داشته باشد، ایمان ,رسوخ داشته باشد، ,برای تقویت ایمان

مشخصات

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ مسجد امام حسین(ع) روستای كیاگهان و دادقانسرا از توابع بخش کومله شهرستان لنگرود Samuel's notes شبگرد بی کس دانلود(آچار) johnrobacksmel pairaslybou roilisucon tuhancircdif photilitde شب شکن2